Onze geschiedenis

Jan Zandbergen>Over ons>Geschiedenis

Een familiebedrijf

Jan Zandbergen is al sinds 1955 actief binnen de foodsector. Oprichter Jan Zandbergen begint in Leiden zijn eerste slagerij, om dit vervolgens uit te breiden naar 18 vestigingen. Ook begint hij een uitsnijderij en koopt hij in voor derden. Dit onderdeel groeit uit tot de corebusiness. In 1992 verhuist het bedrijf naar Veenendaal, centraal gelegen in de Dutch Food Valley. Met zijn persoonlijkheid, toewijding en zakelijk inzicht sticht Jan Zandbergen het fundament en geeft het de aanzet voor de groei tot de wereldspeler die de organisatie vandaag mag zijn.

In 1995 draagt Jan Zandbergen de leiding over aan de volgende generatie. Meer en meer maakt de organisatie de transitie van pure handel naar partnerschap. De afgelopen jaren heeft het bedrijf actief ingespeeld op de veranderingen in de markt door meerwaarde te bieden middels extra service verlenende diensten, uitbreiding van het assortiment waaronder hybride en plantaardige producten, (marketing) concepten, productontwikkeling en het leveren van maatwerk.

In 2015 wordt Diviande toegevoegd, een expert in het portioneren en verpakken van vleesproducten. Voor focus op de ontwikkeling en productie van plantaardige producten wordt in 2019 de Future Food Group opgericht. Samen maakt dit de Jan Zandbergen Group, Innovation that Matters.

Jan Zandbergen - Directive Board - Jochem Versloot, Peter-Paul Zandbergen - Laurens Zandbergen

Zandbergen door de jaren heen

1955
1978
1992
1995
2006
2007
2012
2015
2015
2015
2015
2018
2019
2020
2020
2021
2023
Jan Zandbergen - history - butchery shop Leiden 1956

Opening 1e slagerij in Leiden

Productie van halffabricaten voor de industrie

Opening handelskantoor te Veenendaal

Bedrijfsopvolging 2e generatie

Toetreding 3e generatie

Start import gevogelte

Start import graangevoerd rundvlees

Ingebruikname volledig automatisch vrieshuis

Integratie MHP uitsnijderij

Overname Diviande B.V. te Twello

Start sponsoring Black Jaguar Foundation

Opening productielocatie Diviande te Veenendaal

Oprichting Future Food Group

Start consumentenwebshop 'The Meatlovers'

Herpositionering naar de "Jan Zandbergen Group, Innovation That Matters"

Start nieuwbouw hoofdkantoor en innovatiecentrum

Opening "Innovation Center"

Peter-Paul Zandbergen

CEO

“Als CEO ben ik trots op onze hoge kwaliteitsnormen en onze toewijding aan duurzaamheid en ontwikkeling. Ons team combineert innovatie met traditionele methoden om gezonde, voedzame en verantwoord geproduceerde producten te leveren. Ik kijk ernaar uit om deze reis samen met u voort te zetten.”

Jochem Versloot

Managing Director

“Het is mooi om te zien wat wij door de jaren heen als bedrijf hebben bereikt. Door innovatieve technieken en processen toe te passen, streven we ernaar om de productie te optimaliseren zonder in te boeten op de kwaliteit. Samen met ons toegewijde team blijven we ons inzetten voor een toekomst waarin we zowel onze klanten als de wereld kunnen ondersteunen.”

Jan Zandbergen - Manager marketing & Business Development - Laurens Zandbergen

Laurens Zandbergen

Manager Marketing & Business Development

“Vanuit Marketing en Business Development kijk ik graag naar met wat en op welke manier wij het beste kunnen inspelen op de nieuwste trends en ontwikkelingen in de markt. Dankzij de verschillende facetten en korte lijnen in ons familiebedrijf, kunnen we daadkrachtig en gericht te werk gaan.”

Onze waarde

Innovation that matters

Bij Jan Zandbergen hechten we grote waarde aan integriteit, samenwerking en innovatie. Als een echt familiebedrijf geloven we sterk in teamwork. Ons succes is te danken aan onze open communicatie, eerlijk handelen en onze continue zoektocht naar innovatie. Onze concepten en innovatieve oplossingen komen voort uit een integere relatie en breed internationaal netwerk die wij erg op prijs stellen. Wij nemen de klant mee in een transparante en productieve fase, waarin we samen tot creatieve ideeën komen en deze uiteindelijk omzetten naar producten die er toe doen.

Onze visie

Building an innovative future

Ons streven is om onze positie als Europese marktleider te behouden en onze invloed over de hele wereld uit te breiden. Wij willen de nummer één internationale leverancier zijn van zowel vlees als vleesvervangers, met een focus op duurzaamheid en innovatie. Naast het vergroten van ons bereik, streven we ernaar om ons aanbod van producten verder uit te breiden. Daarbij is het leveren van hoogwaardige kwaliteit, het zijn van een betrouwbare partner en het bijdragen aan een verantwoordelijke voedselindustrie onze prioriteit. Met onze brede expertise, van productie tot verpakking, in handen van Jan Zandbergen, Diviande en Future Food Group, vormen wij de Jan Zandbergen Group, waar we enorm trots op zijn.

Onze missie

Wij begonnen ooit met een eenvoudig vraag en aanbod: het verkopen van vlees aan vleesliefhebbers. In de loop der jaren heeft onze missie zich verder ontwikkeld en zijn we uitgegroeid tot marktleider in zowel de vlees- als vleesvervangersmarkt. Ons doel is om een breed scala aan ingrediënten, halffabricaten, producten en concepten te leveren op het gebied van vlees, gevogelte en vleesvervangers. Met ons team van meer dan 300 medewerkers streven wij naar een duurzame wereld, waarin wij verantwoordelijkheid nemen voor mens, dier en milieu door middel van ons CSR concept.